OmniCalcify
Yenidoğan APGAR Skoru HesaplayıcıSağlık

Yenidoğan APGAR Skoru Hesaplayıcı (1. ve 5. Dakika Değerlendirmesi)

Doğumun hemen ardından bebeğin cilt rengi, kalp hızı, refleksleri, kas tonusu ve solunum çabasını 0-10 puan üzerinden değerlendiren APGAR skorunu hesaplayın.

Hesaplanan Sonuç

Toplam APGAR Skoru (10 Üzerinden)

10puan

Hesaplama Girdileri

Toplam APGAR Skoru (10 Üzerinden)

10puan

Nabız Puanı

2 pts

Solunum Puanı

2 pts

Cilt Rengi

2 pts

Refleks

2 pts

Kas Tonusu

2 pts

APGAR 5 Bileşen Puan Dağılımı

Cilt Rengi
2 pts(20%)
Nabız
2 pts(20%)
Refleks
2 pts(20%)
Kas Tonusu
2 pts(20%)
Solunum
2 pts(20%)

Doğumhanelerde bebek sağlığını değerlendiren uluslararası standart pediatrik skorlama sistemidir.

Bu araç, genel rehberlik amacıyla geliştirilmiş matematiksel bir beslenme ve fitness modelidir. Sonuçlar tıbbi teşhis veya tedavi tavsiyesi niteliği taşımaz. Herhangi bir diyete veya egzersiz programına başlamadan önce mutlaka uzman bir hekime veya diyetisyene danışın.

Hesaplama Metodolojisi

Toplam APGAR Skoru = Görünüm (0-2) + Nabız (0-2) + Uyarılma (0-2) + Aktivite (0-2) + Solunum (0-2).

Sıkça Sorulan Sorular

7 ile 10 puan arası bebeğin genel durumunun mükemmel ve stabil olduğunu gösterir.

İlgili Hesaplayıcılar

Mevcut hesaplamanıza göre önerilen araçlar ve hesaplayıcılar

Tüm araçları keşfedin